2023-06-19 548 瀏覽
😉你以為佢係甜品呢?其實佢係一個甲羅燒,上面加咗一啲meringue 甜甜哋,最後再暗l淋上一層嘅rum 酒。食法:你要將meringue同啲蟹肉加埋🦀膏好勻循咁樣撈埋,咁佢嘅咸味加埋甜度就會比較平衡,然後再放喺梳打餅上面,咁你放入口就食到好多唔同層次嘅味道,而且唔會過分Heavy。首先食過海葡萄沙律🥗,每一餐必須食少少菜打底,減少小編暴飲暴食嘅內疚感😬Happy Friday 啤酒就係買一送一,但係我只係飲咗一杯🥃冇叫送個一杯,叫做已經節制一下🙊,因為其實啤酒都好肥。又饞嘴🥲又怕肥的小編都係要作出一點嘅取捨🥷 🥷🥷🦀海膽蟹肉梳打餅手羽先aka燒雞翼,我鍾意食☺️蘆筍鮮嫩,味道不錯。牛舌 👅 同炸蒜牛肉都好有牛味,而且入口即溶。呢一間有驚喜,而且環境比較乾淨,打算叫多啲人下次去encore🥃🏠 淼屋 @myouya_izakaya 📍上環蘇杭街57號 Akvo hotel 🏨 味道: ⭐️⭐️ ⭐️⭐️打卡位: ⭐️⭐️ ⭐️環境: ⭐️⭐️⭐️ ⭐️服務: ⭐️⭐️⭐️價錢:🤑🤑

🦀海膽蟹肉梳打餅

手羽先aka燒雞翼,我鍾意食☺️

蘆筍鮮嫩,味道不錯。

牛舌 👅 同炸蒜牛肉都好有牛味,而且入口即溶。

🏠 淼屋 @myouya_izakaya
📍上環蘇杭街57號 Akvo hotel 🏨