2025-05-15
其實餐廳食物質素係ok,但係個疑似老闆嘅男人真係惡頂!首先我哋二人坐底無耐,佢話「陣間預有人搭枱,我哋哩啲做5/60蚊生意嘅,係要搭枱」我回應「其實百幾二百蚊嗰啲都要搭枱」因為對我嚟講要搭枱係好正常,怎料,佢帶住好差嘅語氣再回我「我唔知喎,有啲人覺得唔可以搭枱」重點唔係需唔需要搭枱,重點係語氣同態度,我撫心自問從來無食過一間帶住厭惡嚟serve 客人嘅餐廳。無耐,隔離位客人原本叫咗沙律,佢轉頭出嚟同個客人講「無沙律我幫你轉薯菜」,然後轉身回廚房,原本客人要熟蛋但嚟咗生蛋,個客人話「算啦,同佢講又唔知點」見佢對其他客人都係呼呼喝喝,真係幫襯一次就怕怕了! 另外有位女侍應其實服務幾好,不過個男人對佢態度都唔係好之餘,仲會搶返啲工作嚟做,好似表示個女侍應無能力咁!
見佢對其他客人都係呼呼喝喝,真係幫襯一次就怕怕了!