2025-04-13
同朋友行街經過餐廳門口見到有happy hour,而且食物方面又有開心果主題,集合Cafe同Bar嘅餐廳,見到門口同裡面餐廳嘅燈會不停咁轉唔同嘅顏色,打卡一流。同埋要讚餐廳服務員態度好好又親切。我地叫左3款小食同1個主食:✨ 原味西班牙薯仔蛋餅 $88Tortilla De Patata呢個菜式係好經典嘅西班牙菜,平時餐廳嘅做法多數裏面會係薯蓉,但呢個切開估唔到入面係薯仔粒,好特別,感覺更加飽肚,而且蛋餅個造型都好吸引,黎到時候已經急不及待想食。✨鵝肝比堅尼三文冶 $88Foie Gras Bikini 鵝肝嘅厚重入口即化,三文治外脆內軟,作為開胃小食不錯。✨泡菜蜜燒風琴豆腐 $58Kimchi On Crispy Puff Tofu呢個菜式幾新穎,泡菜酸甜微辣配上風琴豆腐又幾夾。✨香煎慢煮西班牙八爪魚腿 $238Seared Slow-cooked Galician Octopus Leg懂得用慢煮呢個烹調方法保持到八爪魚嘅鮮嫩,配搭簡單嘅調味就突出咗鮮味,而下面再配上薯蓉,連埋側邊嘅蕃茄仔配菜都好Fresh,好鮮甜。✨ 開心果吉拿棒朱古力火鍋 $128Pistachio Churr
同埋要讚餐廳服務員態度好好又親切。
我地叫左3款小食同1個主食:
✨ 原味西班牙薯仔蛋餅 $88
Tortilla De Patata
呢個菜式係好經典嘅西班牙菜,
平時餐廳嘅做法多數裏面會係薯蓉,
但呢個切開估唔到入面係薯仔粒,
✨鵝肝比堅尼三文冶 $88
Foie Gras Bikini
鵝肝嘅厚重入口即化,三文治外脆內軟,
作為開胃小食不錯。
✨泡菜蜜燒風琴豆腐 $58
Kimchi On Crispy Puff Tofu
呢個菜式幾新穎,泡菜酸甜微辣配上風琴豆腐又幾夾。
✨香煎慢煮西班牙八爪魚腿 $238
✨ 開心果吉拿棒朱古力火鍋 $128
Pistachio Churros w/Chocolate Fondue
鍾意食甜品嘅我見到好開心,
火鍋配有開心果吉拿棒四條,朱古力醬,開心果碎同砂糖
同埋有兩支細嘅火鍋叉可以拮住棒棒黎食,
雖然吉拿棒裏面混入埋開心果醬,但感覺上都不會太甜。
✨Pink Ruby $138
嚟到當然飲番杯酒啦,
呢杯係西柚配上Gin Fizz ,
清新酸甜,帶有柑橘香氣。