2020-03-24
支持良心黃店💛 @weahkers 今次去九龍城唔係食泰菜係食丼飯😆小店好日本風入面有幅好大嘅壁畫好靚👍🏻第一次去食日本野味噌湯係用熱水壺來裝幾得意, 仲好貼心每張枱都有個貼紙提你要搖勻先, 倒出來好熱好香, 味噌湯好鮮味唔係味精湯😛飲完唔會覺得好口渴👍🏻哈哈太好味唔小心飲左兩碗😋點左兩個丼飯同一個小食, 原來丼飯仲有得揀少飯(200g), 咁樣幾好唔會浪費又可以食少d carbs減肥🤗不過我地好餓都叫正常份量(300g)🤣. 限定丼-蟹三味 🦀. <$238>好想試呢個期間限定😙問左三味係咩, 原來係阿拉斯加蟹腳, 香箱蟹肉同埋松葉蟹肉🤤蟹肉好鮮甜份量好多🤗蟹腳仲好貼心已經剝好左啱哂懶人👻蟹肉仲有d蟹膏香好正😍厚燒玉子好厚好甜🥰. 北海帆立海老丼🦐 . <$178>好大隻牡丹蝦啊🤤仲有赤蝦同甜蝦🤩每隻肉質都好新鮮, 仲有厚身嘅帆立貝, 三文魚籽同蟹籽☺️☺️好豐富,顏色好靚!食食下飯食到d酸甜嘅味, 原來兩碗飯都加左粒粒黃色嘅柚子🥳食落好清新😙. 清酒煮大蜆 . <$42>大蜆真心大, 一共有6隻, 真心啖啖肉好
. 限定丼-蟹三味 🦀. <$238>
. 北海帆立海老丼🦐 . <$178>
. 清酒煮大蜆 . <$42>
大蜆真心大, 一共有6隻, 真心啖啖肉好鮮甜無沙😙入面仲有粉絲配埋淡淡酒香👍🏻👍🏻
原本想食海膽但賣哂😭😭下次一定再去懲罰!疫情關係都可以外賣支持黃店💛去開嗰邊就試下啦真心好食☺️
Ps. 佢d碗好靚食落都開心d☺️同埋女仔都係叫少飯好d我地食哂但超飽🤣
推介: 🌟🌟🌟🌟🌟 (最高5星)