位於尖沙咀嘅2DP之前出左全新餐牌,為我地帶來美味小確幸💕🥰新餐牌增添左一系列新款素食,有低碳生酮飲食及2DP自創素食,睇到圖片都夠吸晴,加上見到朋友們打卡,更加吸引我雙眼😍食物除咗要夠好食,賣相也是重要,為美食錦上添花🤩去完”2DP”呢間餐廳,令我對素食多了另一番認識,而且更想了解更多唔同既素食或健康飲食法😊之前成班朋友食得多左,黎到呢到發現好多吸引既甜品,飲串,生酮早餐,輕食😍通通都好吸引,大家決定多點幾款分享下😂Ketogenic All Day Breakfast生酮早餐,好好味,而且部分配料仲夠晒特別呢😋🥗🥙🍓🥬🍅🍳🍄🍮🥑入面全部我都鍾意食,有牛油果沙律,炒蛋,炒菠菜,天吴,燒烤菇,羅馬串串蕃茄,士多啤梨,藍莓,奇亞籽布丁,當中炒菠菜至愛,平時麻麻地,呢到炒完好好食,如果份量再多仲好🙊天貝都好特別,口感又好得意,不過問完店員,又唔記得咗係咩😅奇亞籽布丁,唔會甜,好清爽,又夠飽肚又有益,總括每款都好喜愛💕紅棗桃膠燉雪梨🍐🍧單單一大個雪梨已夠有睇頭,加上桃膠紅棗,養顏補血,清甜滋潤,秋天食更是讚👍🏻鹹蛋黃窩夫•普洱朱古力雪糕🍦🍨🧇🥞普洱朱古力雪糕夠特別入口唔會過甜又不覺膩鹹蛋窩夫

紅棗桃膠燉雪梨🍐🍧

鹹蛋黃窩夫•普洱朱古力雪糕🍦🍨🧇🥞
普洱朱古力雪糕夠特別

入口唔會過甜又不覺膩
鹹蛋窩夫鹹中帶甜,又香脆,十分好吃呢😋

火龍果紅茶乳酪🥛🌺
看似螢光粉紅般,好吸晴,飲一口充滿火龍果既香甜,仲有紅茶乳酪打成沙冰狀,冰涼透心涼又夠醒神🧊🧉

40度風乾•純素芝士醬🧀🥞🌮🥙🥗

種子脆餅以40度風乾自家製成,屬生機飲食
脆餅用上各款種子包含亞麻籽,南瓜籽,葵花籽🌻芝麻,另配純素芝士醬同雜菜沙律
脆餅少許鹹味,入口香脆可口,又唔會油膩,口感豐富,好多粒粒種子;芝士醬由於是純素,食落少了點平常吃到既油膩感,沙律青綠新鮮

杞子菊花茶🌼另配上一小杯蜜糖🍯
自己可因個人喜好而添加
清新解膩又清熱清肝明目

好彩今次我地成班朋友,可以傾下計聚聚,又可以試多幾款唔同種類健康素食,感覺人都健康左又靚左🙈
下午茶
  • 火龍果紅茶乳酪