葵廣出名野食多選擇,中日台港式小食諗得出既都有,而且價錢親民,基本上入去唔愁會餓住出番尼。其實踏入鋪頭之前冇特別做任何research,只係因為男朋友一句:怕喉嚨痛,唔食熱氣野😒睇一下個menu就入左去起初見到寫住”最低消費每位60”我打左個突,心諗死啦諗住食少少咋,咁咪最少要叫兩碗野?!不過後來覺得呢個想法係多餘既,因為價錢絕對對得住質素😋叫左碗藥膳花雕雞刀削麵、川味皮蛋涼皮、涼拌萵荀,男朋友追加花雕流心蛋加野飲就夠2個人最低消費。首先一上藥膳花雕雞刀削麵,係雞同麵分碟上!已經好surprise 喇!因為之前食藥膳雞米線多數都係成碗米線雞放喺麵上面....今次自動分上藥膳湯唔會蓋過醉雞味🤓非常欣賞!藥膳湯聞落好香,男朋友怕藥味太濃,但飲落又唔係想像中咁勁藥味,甜甜地又冇油喺面真係唔錯,刀削麵少少掛湯份量適中,就算細食既女仕都可以一人KO!醉雞花雕味剛剛好,雞件都滑,基本上冇野挑剔!另一樣讚既係川味皮蛋涼皮,個醬既辣唔會好似其他地方咁完全蓋過皮蛋味,撈涼皮都好好味😋男朋友話流心蛋好味,而且佢讚醉雞上面d杞子係新鮮,食落有微甜味,然後同我爭食🙂其他要讚既係其中一位哥哥見我同男朋友shar

其他要讚既係其中一位哥哥見我同男朋友share,未提出就俾左隻碗仔我地,見我地食小食又自動俾多隻碗,好留意客人需要。

我諗我會再去試其他菜色,希望呢間小店會keep到水準啦!以後去葵廣食麵食又多個選擇!
涼拌萵荀、藥饍醉雞刀削麵、川味涼拌皮蛋粉皮
2020-10-30