2009-03-27
食完"時新"既失望漢堡包, 在附近再搵野食; 行到呢間燒烤小店見有即燒雞翼, 好特別! 有3餸車仔麵餐($18), 一於試下!店面很小很窄, 座位只有6-8個, 一定要其他食客"起身"至入到去, no good!叫了 "牛腩+雞翼+時菜+油麵" , 飲涼茶; 等了約5-6分鐘至有得食(可能自己趕時間, 覺得等左好耐), 臨上枱時亞姐問"你地食唔食得豬骨? 我d湯有豬骨驚你地唔食得." 我和朋友當然無問題, 咁碗麵好快上左枱; 一睇, 唔止三餸, 數一數: 豬骨+薯仔+蕃茄+牛腩+雞翼+時菜 <------ 係6餸呀!竟然連豬骨湯d"渣"都比埋我地, 正! d餸份量雖然唔多, 但全部好味:牛腩: 好"林", 入味得來又唔太咸;雞翼: 小辣, 有d四川風味, 燒得唔會好燶, 好味;生菜/ 薯仔/ 蕃茄 ------ 其實本身無咩味, 但加加埋埋就令碗麵唔會太咸, 剛剛好;杯涼茶就一般, 唔會太苦或太甜;(埋單至知涼茶都算凍飲, 要加兩蚊 )老板娘一路燒一路同d客傾計, 好有街坊feel; 收錢時會用"萬"代替"元"(40元佢會話40萬), 好搞笑! $20有咁既質素絶對係驚喜!
叫了 "牛腩+雞翼+時菜+油麵" , 飲涼茶;
竟然連豬骨湯d"渣"都比埋我地, 正!
d餸份量雖然唔多, 但全部好味:
牛腩: 好"林", 入味得來又唔太咸;
雞翼: 小辣, 有d四川風味, 燒得唔會好燶, 好味;
$20有咁既質素絶對係驚喜! 不過煮麵既速度真係有點慢, 如果人多一定有排等, 小店主打相信係外賣串燒(間鋪真的太小), 下次有一定要慢慢食, 試多幾樣!