2020-12-06 337 瀏覽
一向都好鍾意食中菜,尤其港式小炒我特別喜歡~呢間大圍小館食物質素真係非常令人有驚喜!雖然價錢略高,但係絕對值得,我哋一行四人都食到舔舔脷~一坐低就有兩個細細碟涼菜,一份木耳,一份合桃,合桃炸到香脆可口,外面有層糖衣,已經食到停唔到口😋小菜方面,首推第一叉,簡單來講係厚切叉燒!選材嘅梅頭肉肥瘦適中,入口鬆化唔肥膩,啲邊燒到燶燶哋有啲焦番,絕對就係招牌菜。意大利黑醋骨酸酸甜甜,味道好開胃~豆豉雞煲怪味蝦球拌西蘭花,即是腐乳蝦,蝦球彈牙配合腐乳濃濃嘅豆香,係非常特別嘅一味餸!啫啫生菜煲火候剛剛好好惹味~黑松露松子蛋炒飯好大碟,炒飯粒粒分明,仲有濃烈嘅黑松露味!正!飯後甜品有桃膠糖水同埋紅豆椰汁糕,紅豆椰汁糕入面有啲陳皮味,真係食到停唔到口,桃膠糖水滋補養顏又美味~而且服務相當好,不停幫我哋換碟同埋加水,簡直覺得賓至如歸,下次一定再嚟食過啊!
一向都好鍾意食中菜,尤其港式小炒我特別喜歡~

意大利黑醋骨酸酸甜甜,味道好開胃~

豆豉雞煲

啫啫生菜煲火候剛剛好好惹味~