2006-03-27 8 瀏覽
星期日晚來呢度食dinner,入去見到d卡位擺晒'訂位'紙牌,我地2個人求其在場中坐2人檯.日式叉燒拉麵:料就夠多,但d叉燒切得咁薄都可以咁韌,d荀仲係酸既,個湯淡某某得d酸味,好彩冇肚痾,唉...葡式咖哩雞飯色水好粉黃,d汁味道尚可,但雞肉唔新鮮,薯仔最入味(因浸得夠耐);凍奶茶:好味什果冰:係幾粒雜果+清水+幾粒冰+少少甜,個賣相已經唔掂,水bar條友識唔識整架,起碼加d士多啤梨糖漿,調下d色水,$17杯架!仲有,我老公問個waiter個個卡位都俾人訂哂,點訂架,我起初仲奇怪點解問d咁既問題,打電話來訂咪得lor,點知個傻waiter支支唔唔,原來根本冇人訂檯,只係卡位係4-6人坐,愛來呃你地d兩個人,後來有一家3口入來想坐卡位,個waitress好似好唔願意咁拎開卡位個訂位紙牌俾佢地坐,哇,你間餐廳好好生意咩,駛唔駛咁mean呀!

葡式咖哩雞飯
凍奶茶:好味