2023-04-24
駐場live band🎤 浪漫情調高質餐廳💕Holiday Cafe (上水)今次嚟到上水探朋友,行咗一陣,發現到哩間餐廳門口仲見到有live band位🎤而且性價比好高👍🏻餐廳環境幽暗,每枱都有小燭光在枱面,充滿浪漫氣氛🌹一於試吓先🤗我地當晚叫咗一個二人餐及其他野食分享,非常滿足😆Dinner set for two $398💕✨是日精選餐湯🍲2客配香脆蒜蓉多士🥖南瓜忌廉湯南瓜味好香濃,餐湯好幼滑蒜蓉多士好香脆,沾上南瓜湯更好食😋前菜✨時蘿白酒忌廉汁煮藍青口🐚青口好新鮮,味道好鮮甜,忌廉汁好濃,加上陣陣白酒嘅香味,好Creamy,作為前菜好開胃,而且份量好多🤗✨香檳汁忌廉蟹肉🦀扁意大利粉🍝蟹肉意粉大大碟,意粉軟硬度適中,每一條意粉都掛上忌廉蟹肉汁,淡淡蟹肉,有陣陣嘅酒香味,好出色嘅意粉😋✨炭烤澳洲西冷牛扒🥩配時令薯菜及燒汁 +$25我地叫咗五成熟既西冷牛扒,牛味好香,肉質粉嫩,保留住肉汁,配埋燒汁同烤蒜蓉一齊食更好味😋烤南瓜同薯仔,外皮焦脆,一流👍🏻是日精選甜品兩客✨朱古力蛋糕蛋糕好有層次,朱古力味好香濃配兩杯餐飲 ✨熱檸水2杯~~~~~~~~~~~~~~~~~~~散叫餐點:✨粉色沙
Holiday Cafe (上水)
Dinner set for two $398💕
✨是日精選餐湯🍲2客配香脆蒜蓉多士🥖
南瓜忌廉湯
南瓜味好香濃,餐湯好幼滑
蒜蓉多士好香脆,沾上南瓜湯更好食😋
時蘿白酒忌廉汁煮藍青口
炭烤澳洲西冷牛扒配時令薯菜及燒汁/ 烤焗紐西蘭羊膝
✨炭烤澳洲西冷牛扒🥩配時令薯菜及燒汁 +$25
是日精選甜品兩客
✨朱古力蛋糕
蛋糕好有層次,朱古力味好香濃
配兩杯餐飲
✨熱檸水2杯
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
散叫餐點:
✨粉色沙灘🏖️ $58
飲品係漸變既粉紅色,以檸檬汁、石榴汁配搭,好清爽,梳打有氣更清新😋
✨波拉波拉島🏝️$58
飲品係漸變既藍色,上面有一粒荔枝,好甜好新鮮😋飲品以蘋果汁、荔枝糖漿、藍柑、薑味汽水混合調配,飲落好清甜,好多層次,飲落有少少薑味,有氣飲品好好味😆好出色既飲品💕
✨烤焗紐西蘭羊膝🐏 $168
羊膝好巨型,羊肉一啲都唔騷,保留肉汁,充滿油脂香,沒有多餘嘅肥肉,肉質一絲絲,好香好好食😋
香脆魷魚仔配自家製蛋黃醬
✨香脆魷魚仔🦑配自家製蛋黃醬 $78
魷魚仔細細粒,好可愛,一口一個好方便,蛋黃醬好香好惹味,金黃酥脆,魷魚仔好鮮😋
水牛芝士波波配慢煮蕃茄沙律
✨水牛芝士波波配慢煮蕃茄沙律🥗 $78
水牛芝士波波好得意,咬落淋淋地,奶味好香,蕃茄沙律好新鮮,配埋黑醋好開胃🤗慢煮蕃茄入邊有仲有水牛芝士波波🧀
食物✨✨✨✨
環境✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨
🏠Holiday Cafe (上水)
上水新祥街21號地舖