2022-09-07
放工唔想煮飯,但最近疫情咁嚴重,又唔想出街食,所以搵咗呢間喺雅濤居嘅西餐廳麥外賣,食物質素唔錯之餘,餐廳環境又乾淨衛生,絕對可以食得放心🥩美國極佳級安格斯大草原自然牛西冷配燒汁-medium 5成熟 ($176)平時食開7成熟,不過預計埋外賣會係個盒入面焗一陣,所以特登叫左5成熟,焗完返去果然係我想要果重生熟程度,夠肉味夠juicy!西冷都幾大塊下,肥瘦適中,仲有少量筋位,配上燒汁好jeng~🍖烤豬西冷配檸檬帶子青蘋果絲($106)豬西冷厚度好夠,連埋啲青蘋果絲一齊食,酸酸甜甜感覺好fresh,令成個口感層次都豐富左,呢個青蘋果絲絕對係呢道菜嘅亮點!帶子雖然得一粒,不過都幾大粒下,食得好滿足👍🏻兩份扒餐都會有薯蓉墊底,薯蓉食得出係真材實料,好香,而且絕對夠飽🤣🫕忌廉龍蝦湯每個餐都跟一碗龍蝦湯或者西湯,我就揀咗龍蝦湯,龍蝦湯香濃油滑,龍蝦味好足,屋企人讚不絕口☕️熱即磨咖啡 coffee🍟追加 薯菜+$8薯條係粗身薯條,雖然係外賣,但拎到返去嘅時候依然好脆, 而且薯仔味好足,100分等外賣嘅時候見到佢啲甜品都好似好吸引咁,不過因為點餐果時已經點左唔少,所以決定留返下次再試!餐廳環境幾好,衛
🍖烤豬西冷配檸檬帶子青蘋果絲($106)
帶子雖然得一粒,不過都幾大粒下,食得好滿足
🫕忌廉龍蝦湯
☕️熱即磨咖啡 coffee
🍟追加 薯菜+$8
餐廳環境幾好,衛生、優雅、闊落,等疫情冇咁嚴重嘅時候,絕對會帶屋企人去堂食