2023-04-07 367 瀏覽
晚上係旺角食飯,想平平地食少少野,就係OpenRice 上搵到呢間平民餐廳之選主打馬來西亞同港式合璧的fusion菜,幾平同啱食,一於試下。平日夜晚去食,都幾多人排隊下!入面環境有少少迫,2個人去就要搭枱🪑嗌左以下食物CP值評分:小籠包 ⭐️⭐️⭐️⭐️咖央多士⭐️⭐️⭐️⭐️肉骨茶⭐️⭐️⭐️⭐️豬油渣撈飯⭐️⭐️⭐️⭐️魚肉煎餅⭐️⭐️⭐️咖央多士($22)多士口感薄脆,內餡香甜幾好味。應該係用咖椰醬(椰子味好重!)小籠包胡椒湯($40)胡椒肉骨茶湯,味道濃厚鮮,有少少辣,小籠包外皮厚薄適中,肉餡味道正常水準,幾有特色。其實嗌左小籠包,就唔駛嗌肉骨茶💥脆香魚餅($25),味道ok有啲家常菜嘅感覺,魚餅係鯪魚肉豬油渣撈飯(朋友點唔記得咗幾多錢?)豬油渣幾香口同夠脆,上邊好多蔥花❣️加埋佢哋店入邊嘅辣椒油🌶️撈埋仲好食每次去呢啲店舖飯一定係要撈辣椒油!
平民餐廳之選

嗌左以下食物CP值評分:
小籠包 ⭐️⭐️⭐️⭐️
咖央多士⭐️⭐️⭐️⭐️
肉骨茶⭐️⭐️⭐️⭐️

豬油渣撈飯⭐️⭐️⭐️⭐️
魚肉煎餅⭐️⭐️⭐️

其實嗌左小籠包,就唔駛嗌肉骨茶💥

脆香魚餅($25),味道ok有啲家常菜嘅感覺,魚餅係鯪魚肉

每次去呢啲店舖飯一定係要撈辣椒油!

胡椒肉骨茶
豬油渣撈飯