2007-04-26
上星期屋企人話想食西餐, 於是咪近近地黎左呢度食晚飯, 其實呢間餐廳都算歷史悠久, 而馬來亞美食都算出名架, 加上近呢幾年又再裝修過, 令到個環境更加光猛, 更加舒服!一行四人, 我地分別叫左咖喱牛肉飯, 晚餐x2同埋雜扒餐! 咖喱牛肉d咖喱好香, 唔算太辣, 好有馬來亞風味, 送飯一流, 牛肉就好鬆好淋, 正呀! 晚餐有好多選擇, 而我地叫左個吉列帶子西冷同埋龍利柳! 吉列帶子西冷係我要, 吉列帶子有兩粒, 都幾好味, 一d都唔覺有雪種味, 幾好, 而西冷要左五成熟, 本來諗住d餐廳都常係你話要五成佢就比七成, 你話要七成佢就比十成, 點知佢真係比五成我, 哈哈, 有d計錯數添, 不過五成佢都整得唔差, 外面煎香入面夠鬆, 半生熟都幾好味; 而龍利柳我就冇試過喇! 雜扒餐有豬扒, 牛扒, 雞翼同腸仔, 呢個賣相唔差, 見佢地食好滋味, 應該幾正!總括黎講, 晚餐最抵食, 有餐湯有頭盤, 而頭盤仲要係炸雞中翼三隻, 仲有主菜又有餐飲, 都係$50咋! 本來仲諗住叫沙爹串燒, 好彩冇叫唔係一定食唔晒! 呢度唯一唔好就係唔收信用卡, 如果想請朋友黎呢度食飯, 記住要帶夠現金!有機會會再黎食
一行四人, 我地分別叫左咖喱牛肉飯, 晚餐x2同埋雜扒餐!
有機會會再黎食過, 再試下佢地馬來亞美食海南雞飯同埋沙爹串燒先得!