2023-09-23
到訪笑林寺冇十次都有八次。雖然佢個名好中式,店內裝潢同餐具都切合佢個主題,不過佢係一間徹頭徹尾西餐廳尼架🤣🤣由於本人唔食牛,所以食得最多就係草上飛(大菇青醬意粉)。醬汁夠濃意粉軟硬度恰到好處,真心每次食到最後一啖都唔捨得食哂 🤣🤣試過同朋友尼,試過all day breakfast同bagel,都係坊間水準之上,朋友都好滿意!飲品方面,我每次都嗌熱朱,坦白講冇乜驚喜,但朋友都話佢地既咖啡好唔錯~由於佢唔係喺銅鑼灣核心地段,所以除左平日既lunch time,每次尼幾乎舖頭都唔滿。雖然會少少擔心佢生意,但心入面都想佢保持衣種可以比客人舒服坐幾個鐘既好處!而且店員從不趕客,所以如果尼開銅鑼灣,想同朋友搵一個地方坐幾個鐘,又有優質意粉食,絕對推介衣間小店!❤️🔥