2024-03-11
🌸《四寶食堂 · 茶餐廳 · 銅鑼灣》-四寶食堂長期都見到有好多人大排長龍,小編七、八年前食過,記得係高質茶餐廳,今次過左咁耐,見佢人氣不減,就同屋企人叫左兩份下午茶同一份午餐,睇下質素係唔係真係咁好先‼️GO‼️-🔹 美式BBQ醬燒肋骨 $52燒肋骨醬汁足夠,醃製調味岩岩好,肋骨唔會唔夠肉,不過因為係茶餐廳,所以都唔會同平時西餐廳質素比較,只可以話呢個價錢食到呢個質素幾唔錯的✨-🔸招牌熱狗 $32招牌熱狗勝在佢有兩條香腸,麵包熱辣辣,外軟裡面烘過,再加上沙灘醬,食落酸酸甜甜,好開胃🙈-🔹 喜哥蔥油豬扒太陽蛋飯 $65小編以前就係食呢個午餐覺得幾好食,八年後食返覺得佢無退步👍🏻 豬扒比較以前好似仲大塊左,蔥油亦都比多左,令到每啖豬扒同飯都食到蔥油香✨再加埋蛋汁,無得彈🙈-📍 四寶食堂@soul.kitchen.hk 銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖-Revisit: 🤍-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_cwb #香港美食 #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #
《四寶食堂 · 茶餐廳 · 銅鑼灣》
🔹 美式BBQ醬燒肋骨 $52
🔸招牌熱狗 $32
🔹 喜哥蔥油豬扒太陽蛋飯 $65
📍 四寶食堂
@soul.kitchen.hk
銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖
Revisit: 🤍
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_cwb #香港美食 #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #四寶食堂 #北角美食 #將軍澳美食 #茶餐廳美食