2021-10-03
依間哈比斯其實都已經係第三晶分店嚟,所以大家唔駛擔心依間食店嘅質素,我覺得依間嘢食嘅質素係唔錯嘅。咁今次我就叫咗一個Butter Chicken with Naan($72)嘅。講下塊Naan先,其實塊嘢真係好大,大過我隻手掌有多,同埋佢係即叫即整嘅,我覺得佢做得幾香口👍🏻👍🏻。如果大家唔想食Naan,佢都重可以俾大家揀飯或者薯條嘅,但食依啲印度菜就梗係食印度薄餅有feel啲啦。跟住就講一講嗰主角,無骨牛油雞。首先講味道,佢其實係有少少辣嘅,但程度我覺得只係有10少辣咁啦,然後再配啲咸咸地嘅奶油味咁,我覺得幾好味道係唔錯嘅。然後雞嘅份量都好足夠下,足夠你可以一啖薄餅一啖雞咁。另外,偷咗朋友一啲白飯嚟試下嚟撈我嗰汁,係好夾嘅。所以如果有朋友想試下用嚟撈飯,我都好推薦嘅。講埋員工質素先,因為好多時見佢地啲員工都唔係本地人,佢地廣東話未必識聽同埋就算識英文都未必講得好流利。但佢地都會盡努力同大家溝通,同埋真係好有禮貌。