2022-08-16 17 瀏覽
🎏️ 食盡油尖旺 — 風味堂✨ 香港版深宵食堂🍡😌#90cp黃店篇💛 #90cp大角咀篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖疫情下冇得飛去家鄉最好就係去吓居酒屋🏮 夜晚同朋友旅行居酒屋食串燒飲啖酒都係唔錯嘅選擇😏 不過我一去到就比佢其他定食吸引咗🤣 仲要都幾有驚喜!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 花甲粉絲鍋 $88定食晚市來講真心抵食,除咗主食仲有前菜!分別有麵豉湯同埋麻醬雞肉,整體都幾開胃醒神😤 至於煮食湯底味道都算清甜,而且花甲嘅份量都正常唔算小份🤩 整體來講性價比算高之餘而且味道都唔錯,值得一試!🔸 滑蛋吉列豬扒飯 $88同樣地都係性價比極高,豬扒份量都算大份而且仲有前菜,聽落已經夠飽🤣 謂語挑剔嘅係佢嘅豬扒有少少太濕,有少少影響口感,亦都令佢相比起前者失色🙈✨ 鱈魚乾 $48雖然佢薄到紙片咁樣,但係點沙律醬食,慢慢咀嚼飲吓嘢咁食都幾正🤪 而且係非常香脆,作為送酒小食絕對係一流!🔸 汁燒魷魚筒 $48個人覺得呢個相對重口味,除咗有少少醬油之外亦都喺上邊加咗少少孜然粉,有少少辣帶點鹹味都幾醒神🥰💰

🎏️ 食盡油尖旺 — 風味堂✨ 香港版深宵食堂🍡😌
#90cp黃店篇💛 #90cp大角咀篇 #90cp日本篇

➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 花甲粉絲鍋 $88

🔸 滑蛋吉列豬扒飯 $88

✨ 鱈魚乾 $48

🔸 汁燒魷魚筒 $48

💰Total: $299

✅ 食咁多嘢都係啱啱好$300,性價比絕對係冇得輸!店內環境都唔錯,而且店員服務態度好周到,極大機會翻兜🏮🤪

➖➖➖➖➖
📍 風味堂 (大角咀)
大角咀博文街9號地舖