2021-09-12 1485 瀏覽
呢度係餐廳加Bar既結合, 不過偏Bar多啲, 因為啲枱都係偏矮🥃 座位有室內同室外, 室外既環境好tropical, 室內就比較Simple Morden 風🛋 呢幾日既天氣坐室外比較熱, 我地原本諗住坐室外好feel 啲, 不過實在有啲熱, 所以調返入去坐😂 呢度既食物質素極高, 每一道菜都會驚艷到你, 雖然未去過西班牙食正宗既西班牙菜, 但係呢間暫時絕對會係香港入面我最滿意既一間西班牙菜餐廳💁🏾‍♀️ 除左食物之外當然仲有酒啦🤩 呢度既Happy Hour 係星期三到星期六既6-9pm, 個時間都幾好, 我地都叫到2 round👍🏽Iberico Ham & Cheese🧀 ($68)飲酒當然要配返啲小食啦😌 40個月既風乾火腿配上6個Manchego芝士加加香脆Tomato bread🥖 三款食物既味道本身都帶少少鹹鹹地, 所以三樣野夾埋一齊食味道剛剛好🤏🏾 個Tomato bread 係超香脆真係好正🤤Galician Octopus🐙 ($168)呢道菜既Presentation 同我想像中有啲出入, 唔係完條上, 不過都勁好食😍 入面只係有4款既食材, 超creamy既薯

Iberico Ham & Cheese🧀 ($68)

Galician Octopus🐙 ($168)
呢道菜既Presentation 同我想像中有啲出入, 唔係完條上, 不過都勁好食😍 入面只係有4款既食材, 超creamy既薯蓉, 西班牙既辣粉同酸豆, 再加主角有咬口得黎又易咬開既Octopus, 我覺得攞黎送酒真係一流🤤

Suckling Pig 🐖 ($198)
呢道菜係等得最耐, 不過等得耐係值得既🤩 其實佢係一條12小時小時慢煮既豬肉🐽 面頭有一層薄薄充滿骨膠原既豬皮痴住少少肥膏, 下面就會炆到勁腍同入味既豬肉😌 旁邊再配左啲炸到超香甜既蕃薯脆片🍠

Pork Belly Sandwich 🥪 ($158)
真心俾呢個sandwich 驚艷到, 首先上到黎既時候已經分好左兩串, 每串有兩份切左1/4既sandwich👍🏽 麵包既部分烘到勁脆, 中間夾左16小時慢煮既pork belly, 醃製過既洋蔥同埋smoked pepper, 再加埋啲特製醬汁, 真係好好味, 重點係pork belly 唔算太肥🫑

Seafood Paella 🥘 ($348)
西班牙海鮮飯係必點既, 有Small or Medium兩個size 可以揀, staff 見我地有4個人就推薦我地揀Medium😁 果然份量其實都頗多, 而且海鮮都足料, 不過調味就重手左啲🤏🏾 不過個飯底就真係超正, 有好濃蝦既鮮味, 而且軟硬度適中, 真係忍唔住食多兩啖😍 暫時係No.1 最愛既Paella💯

Churros ($78)
不嬲對Churros 既印象都麻麻地, 會覺得太甜同埋太腍啤啤🙈 呢度整到超脆而且完全唔會太甜😎 再配埋黑朱古力同埋Cookies and Cream既雪糕真係冇得頂🍫

今次揀既呢間餐廳大家都好滿意, 食物質素好高, 不過食野既話就比較唔方便, 因為啲枱比較矮🤪 全晚仲有駐場DJ 為大家播歌, 要傾計既呢度唔係好啱, 因為啲音樂比較大聲🎧 遲啲冇咁熱既話可以考慮坐出面, 因為個vibes 正啲😂
2021-09-10
  • Churros