2021-07-07 1018 瀏覽
約人西環食dinner誤打誤撞去左哩間埃及菜餐廳。入面裝修好靚,佈滿左異國風情嘅壁畫同燈飾。餐廳光度調到暗暗地咁好有情調,好適合同人撐枱腳。睇其他人comment疫情前仲有肚皮舞表演添,可惜依家暫停左😔Aziza Vegetables Tagine $112泥窩(Tagine)係地中海國家好常煮嘅菜式,似係韓國石窩飯咁樣。哩個雜菜窩份量唔多,勝在蔬菜款式多,有豆角、西蘭花、椰菜花、西芹、蘿蔔等等。個汁有濃郁番茄汁同香料味,夠曬地道☺️ Pita Bread $20因為雜菜窩冇跟薯菜或飯,所以散嗌左啲餅黎送下。份量上佢得兩塊,咁嘅價錢黎講有啲少🥺食落有啲乾身,但用黎點下汁都還好😐 Oriental Talapia Fish $126可能係飲食習慣差異,我真係食唔慣😢魚柳煮到好柴,食唔出有咩調味。配菜又乾又硬,脫水咁樣。整體份量都係好細,得兩塊細魚柳同沙律😩 不過埃及菜係香港真係好少有得試,而佢啲佈置擺設都睇得出落左心機,員工亦都好熱情,教左我講埃及話😂其實見到網上都有好多好評,無奈係我食唔慣😞大家自行決定試唔試🤪
Aziza Vegetables Tagine $112

Pita Bread $20