2021-10-02
平時成日周圍去覓食😋 雖然好鍾意去啲好fancy嘅餐廳😝 但係香港地道美食都係我抗拒唔到嘅食物之一🤤🤤 香港粉麵絕對係我最愛嘅其中一款食物 ⭐️今日喺公司附近發現到呢一間大鼻滷嘅牛什粉面店😍😍 店舖非常光猛就即刻入去試吓😎 餐廳poster寫住佢哋嘅滷水係以花椒,八角,沙薑,果皮等等嘅材料,兩小時人手不炒出滷水香味🤩 金牌崩砂腩河粉+魚旦$52 +$8我就叫咗佢哋嘅招牌崩砂腩加魚旦,崩沙腩是牛的橫膈膜,所以一隻牛只有六至七份非常矜貴🤩筋膜帶肉,肥瘦剛剛好,牛味非常香😋 魚蛋都非常之彈牙雲吞麵$34另外當然唔少得就係叫一碗細蓉😍,分量一啲都唔小🤩 麵條口感很扎實又有彈性,雲吞每隻都有一隻鮮蝦,口感彈牙蘿蔔牛雜$23我哋另外交配左一個小食,$23價錢實惠🤩 有牛肚牛肺蘿蔔… 完全食到佢哋嘅滷水香味凍檸茶+$7凍檸樂+$9油菜(通菜)非常喜歡佢哋嘅腐乳醬,佢哋仲會可以出售腐乳同埋辣椒醬添
金牌崩砂腩河粉+魚旦
+$7
凍檸樂
+$9
油菜(通菜)
非常喜歡佢哋嘅腐乳醬,佢哋仲會可以出售腐乳同埋辣椒醬添