2024-02-08 330 瀏覽
好耐冇去香港仔食嘢喇😗~發現舊街唔知幾時開咗間韓國嘢~不嬲唔想幫襯連鎖餐廳嘅我~就決定一試喇🤪!餐廳環境闊落,坐得舒服嘅😄!坐低冇耐就有韓式配菜食,泡菜同芽菜可以任添🤩!個泡菜唔會好酸或者好辣,個人覺得好好味😋!!其他嘢食都算OK啦🙈~去開香港仔可以試吓嘅🤓✨韓式炸雞(一隻) $158炸雞係即炸,非常之熱辣辣👍🏻,炸粉唔算好厚,成隻雞嘅份量都有10嚿左右!雞有調味嘅,只不過食落覺得有啲鹹🥹,配埋嗰醬食會好少少~多人嚟幫襯,又好想食炸雞,都可以叫嘅😗✨粉絲牛肉鍋飯 $88湯底偏甜,我比較鍾意食甜,所以都接受到🥰,餸都足料~有幾多牛肉同菜~配埋粉絲好好食😉~唯一唔鍾意佢個飯有啲太濕,個主菜本身都好味嘅😍 ✨炸醬麵 $72炸醬麵麵質太腍,醬又唔夠濃味,食落發覺碗底有好多水,搞到個醬更加稀🫤~個炸醬味道又有啲奇怪,真係唔建議大家試喇🥹CP價:🌟🌟🌟Encore機會:🔥🔥🔥環境氣氛:🧸🧸🧸🔖 #韓餐 (香港仔)📞 26682877🔍 香港仔舊大街56號美倫閣地舖#k_razyfoodie #k_razyfoodie韓國菜推介 #hkfoodie #hkfood #香港美食 #美食推介 #吃貨日常

✨韓式炸雞(一隻) $158

✨粉絲牛肉鍋飯 $88

✨炸醬麵 $72

CP價:🌟🌟🌟
Encore機會:🔥🔥🔥
環境氣氛:🧸🧸🧸

🔖 #韓餐 (香港仔)
📞 26682877
🔍 香港仔舊大街56號美倫閣地舖

#k_razyfoodie #k_razyfoodie韓國菜推介 #hkfoodie #hkfood #香港美食 #美食推介 #吃貨日常 #真實食評分享 #香港仔餐廳推介 #拍拖好去處 #相機食先 #香港仔舊大街 #韓餐 #原隻韓式炸雞 #粉絲牛肉鍋飯 #炸醬麵