2020-11-24
今日上OpenRice 睇吓有乜好選擇,就見到香港仔開咗間新嘢,當然要去試吓啦。Lunch 時間需然人多,但好快就有位。入到去就只放低Lunch menu ,當時以為只有lunch menu 可以叫⋯⋯服務似茶餐廳咁,我哋叫咗三個set lunch 包任食沙律、任飲麵豉湯及飲品。魚生丼、牛肉烏冬、辣海鮮烏冬、茶碗蒸及炸墨魚咀。魚生丼應該是餐廳內最多人選擇,lunch 都有四款可以選擇。我就選擇了雜錦海鮮丼,質素合付預期,油甘魚夠厚身、魚生份量足夠。地獄海鮮烏冬,海洋都算多有帶子、蝦、青口、魷魚同蟹柳、湯底味精都幾重及微辣。海鮮ok彈牙爽口。另外一個主食牛肉讚岐烏冬⋯⋯牛肉太‘鞋’太老,味道一般、湯底味似出前一丁嘅豬骨湯味🤣點這個令我太後悔了。反而任食沙律吧,佢嘅車厘茄、菜十分新鮮,食左三、四轉。而最後的茶碗蒸比較老,一啲都唔滑。而炸墨魚咀因漏咗無落單所以無得食,有機會留返下次先再試啦。最後埋單有驚喜,小朋友有禮物揀,都算不過不失
反而任食沙律吧,佢嘅車厘茄、菜十分新鮮,食左三、四轉。
最後埋單有驚喜,小朋友有禮物揀,都算不過不失