2021-01-31
疫情嚴峻,買外賣真係最怕食材變質難食。今次第一次外賣呢間涼拌粉皮同麻辣豬骨濃湯米線,真心覺得唔錯,尤其個麻辣豬骨湯底同小食類。門口顏色搶眼,餐廳內既佈滿霓虹燈佈置,夠哂活潑。轉角位有一個自助吧,好貼心,尤其依家敏感時期。招牌涼拌粉皮 $29 (可選辣度:bb辣/少中大辣/特辣)因為配有炸黃豆,芫茜,青瓜絲同麻醬,但沒有其他醬汁,會較清淡,所以建議點啲醃好左既配料,例如滷水款,麻辣款。今日我就點左滷水雞腎+$9同滷水雞翼+$12,都入哂味!由於粉皮整得偏腍身,所以連埋炸黃豆食好鬼正有口感。麻辣豬骨濃湯米線 $29 (可選辣度:bb辣/少中大辣/特辣)我叫左少辣,真係香港人食既米線,辣度都係香港人既辣度,食得辣既人可以試中辣或以上。配料揀左麻辣鴨血同肥牛,個人推薦鴨血!而且湯底呢個唔係剩係得個麻味,因為用左豬骨熬製而成既濃香湯,所以好滋味。養顏人士請選無辣。蒜泥白肉 $32呢個不得了,睇落好似好辣,但真係bb辣,唔食得辣既都可以食到!浸係米線到一齊食或同粉皮一齊食仲夾,別有風味。意式香醋汁秋葵 $28秋葵可以解辣又可以降血脂血糖,咁健康食多啲都唔怕,爽口!呢到仲有好多特製招牌飲品,我就試左
門口顏色搶眼,餐廳內既佈滿霓虹燈佈置,夠哂活潑。
轉角位有一個自助吧,好貼心,尤其依家敏感時期。
蒜泥白肉
蒜泥白肉 $32
意式香醋汁秋葵
意式香醋汁秋葵 $28
秋葵可以解辣又可以降血脂血糖,咁健康食多啲都唔怕,爽口!
呢到仲有好多特製招牌飲品,我就試左凍白桃烏龍茶同凍玫瑰洛神花茶。前者清香,無糖,解油膩;後者玫瑰香甜,又抗衰老養顏美容,清肝明目。跟餐叫都只係加$12,樽裝又夠哂方便。