同朋友約咗食飯,點知佢要帶OT,捱下義氣入去佢公司附近搵去食飯,陪佢吹下水聽佢訴苦啦。九展呢個地方唔係經常去,最初以為冇嘢好食,點知原來佢2樓開咗好多餐廳。行經依間老夫子餐廳,見到佢新開張試業中,加埋裝修好有特色,充滿着老夫子漫畫嘅特色,壁畫仲有老夫子人物嘅剪影添。望吓餐牌,見到主要係食小菜。選擇都好多,應該都會搵到自己想食嘅嘢。降龍18掌之豬豬手 $68一睇個名就知係搞笑嘅,你個名咁盞鬼,加上我同朋友都係豬手控,我哋都決定叫一過嚟試吓。叫咗冇耐就上菜,速度快有幾有效率。飯嘅份量好多,一上枱嚇親我同朋友,呢個份量基本上大男人食都夠飽,唔怕會餓親!!! 豬手都好對板,一上枱好香聞到已經想食,加上份量好足夠件數有多,我同朋友都唔怕唔夠分。唯一美中不足係豬手有一兩件仲有冇,哈哈睇嚟廚師都要幫豬手好好做返脫毛先得喇!!!老夫子三寶蝦醬豬頸肉煲仔飯 $88難得天氣今日轉冷,根本就係食譜仔飯嘅好時間,喺門口已經見到有熱辣辣煲仔飯賣,心癮起當然要食一個啦。煲仔飯即叫即製,所以要等耐少少,大概15至20分鐘左右就送到上枱,我哋啱啱食完豬手時間真係啱啱好。煲仔飯好香,有白飯魚乾同魚乾,加埋豬頸肉,配搭

降龍18掌之豬豬手 $68

老夫子三寶蝦醬豬頸肉煲仔飯 $88
難得天氣今日轉冷,根本就係食譜仔飯嘅好時間,喺門口已經見到有熱辣辣煲仔飯賣,心癮起當然要食一個啦。煲仔飯即叫即製,所以要等耐少少,大概15至20分鐘左右就送到上枱,我哋啱啱食完豬手時間真係啱啱好。煲仔飯好香,有白飯魚乾同魚乾,加埋豬頸肉,配搭幾新鮮丫。朋友特別鍾意食白飯魚竿,份量好多朋友又食得勁開心。當然如果是又可以多啲就夠好啦,食都咁上下覺得有啲唔夠汁。唔記得講呢個煲仔飯仲有飯焦,估唔到喺茶餐廳都食到有飯焦嘅煲仔飯。

整體來講,老夫子餐廳真係有驚喜。老實講,本身唔抱太大期望,點知無論食法定環境都令人有驚喜。其實而家emax睇戲同行outlet都好方便,做唔使同人迫,如果行開過嚟呢邊食飯都係一個唔錯嘅選擇啊,起碼唔使等位先啦哈哈。