2019-05-11 178 瀏覽
今晚一班人話約食飯又要食得好又要質素高,當然有啲懂得搵食嘅朋友就推介了這裡,這裡嘅位置雖然唔係算方便,但要食好味道嘅餐廳,我地呢啲懂食嘅當然沒有問題,係大街行多少少路就到其實一啲都唔遠!就係個T字路口位置,一望就望到!餐廳要行上一層,全層空間都好大,內裡有房間,不過今晚朋友沒有訂房,於是都係座在大廳內,座椅十分好座,而最緊要當然係今晚食什麼東西,這裡主打海鮮火鍋,而因朋友之前來過,就點了個2個特價火鍋套餐$888,兩個爐,兩個湯底,我就醒目座係兩個爐嘅中間,兩邊都可以放湯,有人怕辣所以點了一個松山黑松露菌皇湯,同埋另一個泰國冬陰功,出奇地湯底超正,如果喜歡飲湯,哩兩個都可以先飲頭啖湯品嘗一下個味道,一個黑松露味道香濃入口夠晒鮮甜,而另一個入口就帶點酸甜味道濃郁,今晚就係可以一次過品嘗到清新同香濃嘅味道選擇!而湯底亦十分足料!食物當然選了頂級本地手切肥牛同埋個手切牛頸脊,兩種肉嘅肉質都十分鮮甜,個人較喜歡在黑松露菌皇湯底滾熟,因味道更鮮香!新鮮清遠雞半隻,肉質嫩滑入口有陣松露香味!而這裡嘅韮菜餃同黑松露餃都係十分好味,夠晒真材實料,放在冬陰功湯底又係另一種味道,但想食到佢嘅完味都係在松露

新鮮清遠雞半隻,肉質嫩滑入口有陣松露香味!
而這裡嘅韮菜餃同黑松露餃都係十分好味,夠晒真材實料,放在冬陰功湯底又係另一種味道,但想食到佢嘅完味都係在松露湯底就更香濃!
而個即炸黃金響鈴十分香脆可口!
而自家製即炸魚皮亦十分可口,
滾滾吓吹下水,一班人都大讚個湯底夠正!我都覺得十分美味,一人都係$400左右,就食得好滿足!重要係食物質素高夠新鮮!