芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2023-01-29 693 瀏覽
其實我已經去過cheesecake factory 很多次,而每一次也很滿足,由其是對cheesecake factory 出品嘅沙律一向都係比個讃,每一次都無失望。但係今日…… 失望而回。話說我同我老公一直都想試cheesecake Factory嘅Sunday brunch . 所以今日一早校定鬧鐘早啲起身去cheesecake factory 試下個brunch. 咖啡麵包都係正常,所以我都唔再介紹啦。而我老公就叫了一個Lemon Ricotta Pancake, 而我就叫了一個Egg Benedict with Canadian Bacon。個Egg Benedict 一來到的時候我望一望,個心離一離嘩個presentation 都好弱,嗰幾片蕃茄想點啊?grill 到唔grill 一下😣色香味三樣嘢當中色同香已經扣晒分,唯有寄望一下個味道可以補救返。點知唔食猶自可,一食完之後我覺得麥當勞嘅Egg McMuffin都比佢好食,個Bacon比這個所謂egg Benedict 厚🤦🏻‍♀️,今次經驗讓我覺得去cheeseCake Factory都係食返沙律、意粉、蛋糕一般食物就可以,Sunday brunch就不了。
Egg  Benedict with Canadian bacon
2023-01-29
$200 (早餐)