今日下午同屋企人一齊去左饒宗頤文化館散下步 影下相 行完之後又熱又攰 開始肚餓 就去左裡面既西餐廳食晚飯 食完之後真係返唔到轉頭我地5個大人叫左3個法國泥蟹湯,2個鵪鶉清湯,法國油封鴨,蘋果木煙燻野雞,美國牛腹肉(5成),澳洲M5和牛斧頭扒(5成)泥蟹湯唔洗多講,一定要試!超級濃郁,好重蟹味,不過飲得多會有啲漏。鵪鶉清湯就好清甜,好適合小朋友同老人家飲。Main course方面,油封鴨都好入味,野雞就有個爐係你面前夾出黎,夠曬壯觀。 兩塊牛扒話要5成,佢真係煮到5成!岩岩好! 牛腹肉就少啲脂肪 肉質嫩滑,而斧頭扒就好重牛味,入口即溶!最緊要係價錢一啲都唔貴!係出面比更高既價錢都食唔到呢啲質素!一定會再帶其他朋友黎食

泥蟹湯
法國油封鴨配焦糖蘋果