(非會員)
2007-10-04 6 瀏覽
小妹及丈夫二人於本月2日6:30到達餐廳,可能當日時間早,所以一到就有位。一位男高級待應(身穿逷 衫)便帶我地入座,該侍應更讓我地坐卡位。坐定後便有一位穿制服的侍應哥哥遞上Menu,佢仲見我地模不著頭腦時主動上前介紹Menu上的items。結果我地order 左兩份$220一位和牛餐限時90分鐘。和牛餐由價錢$220至$270,其實D和牛無分別,只係個湯底唔同。第一碟上枱 的係一碟和牛跟豚肉拼,食完後心想俾得呢個價,當然係想食和牛啦。所以小妹要求侍應之後只淨牛啦。但點知食第一碟淨牛時都似係和牛,因為和牛有雪花,但第二碟至食到最後果碟就好奇怪,完全同之前果碟好唔同,我曾經叫個侍應過黎睇,我同佢講呢碟係唔係$220套餐果種和牛,但佢答係呀因為之前果種牛的果個部位已經切晒,所以呢種都係$220 果種和牛,只不過唔同部位鎹 。我都費事同佢argue,咪算囉,我又唔係專家,我可以點呀?後來我見斜對面的食客,我想佢都係叫和牛餐,因為佢向侍應問同一樣的問題,所以好明顯,根本唔止止我一個有咁疑惑,其他食客都有,而且照我睇侍應每次取出的牛肉其實同我地之後食果幾碟一樣,心諗無理由無其他食客揀食和牛餐鮁 ,
一位男高級待應(身穿逷 衫)便帶我地入座,該侍應更讓我地坐卡位。坐定後便有一位穿制服的侍應哥哥遞上Menu,佢仲見我地模不著頭腦時主動上前介紹Menu上的items。結果我地order 左兩份$220一位和牛餐限時90分鐘。和牛餐由價錢$220至$270,其實D和牛無分別,只係個湯底唔同。第一碟上枱 的係一碟和牛跟豚肉拼,食完後心想俾得呢個價,當然係想食和牛啦。所以小妹要求侍應之後只淨牛啦。但點知食第一碟淨牛時都似係和牛,因為和牛有雪花,但第二碟至食到最後果碟就好奇怪,完全同之前果碟好唔同,我曾經叫個侍應過黎睇,我同佢講呢碟係唔係$220套餐果種和牛,但佢答係呀因為之前果種牛的果個部位已經切晒,所以呢種都係$220 果種和牛,只不過唔同部位鎹 。我都費事同佢argue,咪算囉,我又唔係專家,我可以點呀?後來我見斜對面的食客,我想佢都係叫和牛餐,因為佢向侍應問同一樣的問題,所以好明顯,根本唔止止我一個有咁疑惑,其他食客都有,而且照我睇侍應每次取出的牛肉其實同我地之後食果幾碟一樣,心諗無理由無其他食客揀食和牛餐鮁 ,點解碟碟牛的質素都一樣呢?所以小妹感有被騙之嫌。

照小妹觀察,侍應都比之前睇本餐廳食評有所進步,但有某幾個侍應真係有發夢之嫌,因為我懐 叫鰦 支有啤酒10分鐘都未有人到上䒷 ,小妹足足趨促鰦 4-5次先有侍應取得上䒷 ,真係唔明有幾難。