2022-10-03
養生鍋打邊爐好想去台灣旅行?好想食台灣嘢? 好想食台式養生鍋? 好想打邊爐, 但係又要食得高級少少? 咁一於今日去位於西環嘅呢一家小鍋霸打個邊爐先。你一家邊爐🍲唔止裝修有時代感, 仲要係❇️無限時任食, 任飲❇️, 包括台式飲品🍹🥤☕🍵,港式飲品, 最後仲可以每人一杯雪糕。🍧🍨🍦極上牛頸脊套餐 - $398/人呢個套餐包咗, 🔸美國Prime Grade 極上牛頸脊🔸西班牙伊比利亞黑毛豬片🔸美國Primr Grade牛肩脊肉🔸西班牙無激素豬肉片所有台式飲品movenpick雪糕或者dreyer's 雪糕杯或甜筒👍🏻湯底都有十五款比你揀,有麻辣, 有唔辣, 我哋揀咗個台灣養生雞涮涮鍋, 裏面有一啲藥材, 包括紅棗, 當歸, 北芪, 杞子, 桂圓, 黨參及大大件嘅雞件, 豆卜, 粟米 木耳, 個湯飲落去有少少甜味 , 藥材味都算恰當, 唔算太濃味。呢度有好多款台灣嘅特色火鍋配料, 仲有啲手工餃, 我哋都點咗四款特色作手工餃🥟, 白菜🥬豬肉餃, 韭菜餃, 麻辣🌶️粟米🌽豬肉餃 , 黑松露芝士🧀豬肉餃, 係未好特別呢。 我地仲點了米血糕, 台灣鴨血, 墨魚春卷, 足八吋長嘅蟹棒, 麻辣牛丸🍡,
極上牛頸脊套餐 - $398/人
呢個套餐包咗,
🔸美國Prime Grade 極上牛頸脊
🔸西班牙伊比利亞黑毛豬片
🔸美國Primr Grade牛肩脊肉
🔸西班牙無激素豬肉片
我地仲點了米血糕, 台灣鴨血, 墨魚春卷, 足八吋長嘅蟹棒, 麻辣牛丸🍡, 火灸芝士軟丸(流心), 鮮魚片, 生猛海蝦🦐, 墨汁墨魚滑, 花枝滑, 炸魚皮, 生菜, 金菇, 就連貴價菜羽衣甘藍都有!
飲品凍水蜜桃紅茶, 凍檸檬茶🥤🍹
餐廳用QR code落單, 非常方便。總括而言, 我覺得呢度真係值得推介👍🏻👍🏻樣樣配料都夠新鮮, 性價比非常之高, 服務態度又好! 正呀!
舖名: 小鍋霸
地址: 西環卑路乍街80號Imperial Kennedy 地下6號舖(堅尼地城站B出口)
#hkfoodie#hkfood#香港美食#打邊爐#高質邊爐#抵食#堅尼地城#堅尼地城美食#小鍋霸#任飲任食# 藥膳火鍋#台式火鍋