2021-01-26 159 瀏覽
📍良茶坊 ʟᴇᴜɴɢᴄʜᴀғᴏɴɢ (深水埗) 下個星期好似又會凍返啦❄️~咁凍既天氣就緊係想沖杯熱茶嘆下,想嘆得黎又順便養生?🌸 極力推介良茶坊既養生花茶呀!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺:✨ 排毒養顏茶 ($98 / 10包)功效: 清宿便、調理荷爾蒙、美容養顏成份:桃花、洛神花、法國小玫瑰、千日紅、甜菊葉🍵沖調嘅方法非常簡單,只需要拎出一小包,加入約300毫升嘅熱水,然後焗佢10分鐘就可以㗎啦!一沖出黎真係覺得好靚呀!💜成杯野都係紅紅地紫紫地咁,少女心即刻出哂黎呀!而且仲伴隨住好香嘅花香味,飲落去味道好清新同甘甜,心情都即刻好返哂。(沖多幾次之後顏色淡左少少仲靚!😍💗) 花茶入面每樣野都發揮到佢地既攻效,🌹例如法國小玫瑰可以幫助促進血液循環,🌷而桃花就可以幫助身體排毒,促進身體新陳代謝等等。而我就差唔多飲咗呢個花茶大概一星期啦,本身都冇咩便秘問題,但係飲完都keep到日日有得屙💩🥰!而且飲完明顯好瞓咗,幫助到我改善睡眠,第二朝瞓醒覺得自己個人精神左,氣息好咗唔少!😼 良茶坊仲有好多唔同功效既花茶呀,有興趣既話可以去佢地website睇下呀~𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍深水埗福華街176號地舖G/F, 176 F
📍良茶坊 ʟᴇᴜɴɢᴄʜᴀғᴏɴɢ (深水埗)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺:
✨ 排毒養顏茶 ($98 / 10包)
功效: 清宿便、調理荷爾蒙、美容養顏
成份:桃花、洛神花、法國小玫瑰、千日紅、甜菊葉

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍深水埗福華街176號地舖
G/F, 176 Fuk Wa Street, Sham Shui Po