12月尾是我家小朋友生日🎂加聖誕節🎄, 所以節目特別豐富, 美食當然也不會少。跟親朋好友幾次的聚會過後, 呢個星期要比腸胃休息一下, 食返少D肉。所以最近都係簡單食, 幫襯過既有 - 唯一雲貴川風味 , 米亭, 蘇山雞飯同圍威喂, 感覺都係麻麻地, 食過一次就夠。而今晚呢間係近期食過最滿意的一餐。其實原本係唸住幫襯佢隔離嗰間十三姨, 但大約5:45pm到達既我地發現原來佢地有中場休息, 6點先再開, 所以轉移陣地食呢間食評也可以的天園餃子。我地點左西洋菜豬肉餃, 白胡椒雜菌🍄豬肉餃麵, 椒鹽脆豆腐, 手工檸茶同可樂。西洋菜豬肉餃 - 餃子大隻足料, 皮大塊不過很滑溜。西洋菜鮮嫩清香, 豬肉肥瘦適中, 新鮮彈牙。白胡椒雜菌豬肉餃麵 - 加$15轉酸辣湯。奇怪, 酸辣湯無酸味, 似一碗加左辣既碗仔翅。如果唔當佢係一碗酸辣湯咁去睇係好味既, 料多濃郁。餃子同樣鮮味高質, 白胡椒味非常突出, 只食得少辣既我食左一啖就再挑戰唔到落去。椒鹽脆豆腐 - 呢個必點, 電話📱落單揀左多椒鹽, 太開心喇, 唔使爭食, 鬥快夾多D椒鹽嗰件。即叫即炸熱辣辣, 每一件都做到外香脆內嫩滑。手工檸茶 - 好飲, 甜

椒鹽脆豆腐

。即叫即炸熱辣辣, 每一件都做到外香脆內嫩滑。

手工檸茶 - 好飲, 甜度剛好, 有著出面飲唔到既獨特茶香。

食完出黎, 見到隔離既十三姨同對面既甜記大排長龍, 下次如果大家唔想排隊既話, 天園餃子也是一個好選擇。
椒鹽脆豆腐