2019-08-16 187 瀏覽
因為今日細佬要車我爸媽去尖咀,我又咁啱在尖咀,佢就順便車返我返屋企,到屋苑樓下,細佬話要飲下午茶,所以就黎到呢度,呢度既下午茶都幾多款,他揀了一碟鮮茄豬扒意粉,我就叫左個奶醬多,一個下午茶係可以包一杯紅荳冰,另一個餐則點了一杯凍檸茶。呢度的鮮茄豬扒意味道都算唔錯,但我唔喜歡意粉冇炒過,只係烚完再放豬扒同蕃茄醬汁,其實唔單止呢度,好多地方都唔會再將意粉炒過,可能嫌麻煩啦,但真係失色好多,好彩個味道還可以,塊豬扒都醃得唔錯同都算幾大塊,以下午茶黎講份量都算OK,所以還算合格!我就叫了件奶醬多,奶醬多都算幾多醬和多練奶,麵包都烘的剛剛好,外面有點脆,唔錯!紅荳凍的紅荳煮得幾腍,他仲會加上一些冇咁腍的紅荳,這樣就有紅荳味之餘仲可以食到一粒粒的紅荳,加上花奶,都還唔錯的,只係嫌佢甜左少少。凍檸茶的茶唔太濃,檸檬片唔多,得兩塊,糖水就落得比較多,所以唔太喜歡。屋苑餐廳其實都無謂太過奄尖,最緊要係醫肚。嘻嘻!!

屋苑餐廳其實都無謂太過奄尖,最緊要係醫肚。嘻嘻!!
2019-07-27