2022-07-25 239 瀏覽
唔知大家身邊有冇一個好鍾意食自助餐或放題既朋友呢?我身邊就有一個,前幾日又約左我去食lunch buffet😋今次去咗旺角仕德福酒店裏面嘅德福閣,我哋準時12:00去到,餐廳唔算太大,但環境清靜舒適,坐得幾舒服。首先每人有一碟四隻嘅生蠔,侍應會提醒盡快食用,以免影響品質, 十分細心。生蠔size中等,肉質肥美鮮甜,絕對加分💯而自助食物方面比我想像之中多選擇(以下⭕️好味推介):-熱盤:⭕️上海小籠包(外皮唔厚仲多肉汁,正)、酥炸魷魚、⭕️海南鮮雞(肉質鮮嫩)、農家小炒肉、葡汁焗雞扒、⭕️藥燉牛腩(必食!牛腩入味,肉質軟滑,配菜蘿蔔都燉得好淋👍🏻)、白汁青口、⭕️椒鹽骨(夠哂大件,骨肉肥膏比例得宜,岩哂食肉獸😍)、香草燒豬柳(即切)、中及西式湯、⭕️自選配料海鮮湯麵(有點心紙✅,我叫左肥牛、鮮蝦、水魷魚、時菜,純粹私心岩胃口推介🙈)-凍盤:⭕️煙鴨胸(用黎配沙律菜食,好夾)、各式火腿、日式雜錦小食、⭕️沙律吧(有唔少選擇,我試左雜法國生菜、紅菜頭同泰式柚子沙律,一個字:新鮮👍🏻)-海鮮:⭕️凍中蝦(Size唔算細而且肉質彈牙新鮮,回本之選👍🏻)、加拿大青口-壽司:三文魚、熟蝦、海螺、帆立貝壽司同三款卷物-
唔知大家身邊有冇一個好鍾意食自助餐放題既朋友呢?我身邊就有一個,前幾日又約左我去食lunch buffet😋

而自助食物方面比我想像之中多選擇(以下⭕️好味推介):
-熱盤:
-凍盤:
-海鮮:
-壽司
三文魚、熟蝦、海螺、帆立貝壽司同三款卷物
-甜品
芝士撻、⭕️鮮奶焦糖燉蛋(勁滑同好香蛋味)、⭕️即製鮮果班戟 (班戟皮煙靭,記得要選忌廉,食得出係手打忌廉)、⭕️椰絲餅(椰香味濃同甜度控制適宜)、⭕️朱古力噴泉(童年回憶私心推介,配料有綿花糖同哈密瓜等等)、Cocoberry雪糕同維記雪米糍
-⭕️水果(全部都好新鮮😍):
西瓜、哈密瓜、菠蘿
-飲品:
蘋果汁同維他命水

我同朋友食足兩個鐘,真係食到捧住個肚,以呢個價錢黎講真係超值。最值得一讚係侍應服務良好,收碟加水速度都好快👍🏻👍🏻👍🏻