2020-10-15 62 瀏覽
呢間第二次過尼食,今次帶另一朋友尼試,大家都耐無見,想出尼食下野、飲野傾下計。間野次次尼親都多人,幾熱鬧,好relax既感覺☺️。第一下我地每人叫一杯啤酒先,我朋友叫左新力啤$38大大杯好抵飲,而我就飲果味啤,一樣夠大杯,爽!第一碟係燒生蠔🦪同甲羅燒,我兩個都食得辣,叫咗中辣。啲配料落得好惹味,個蠔又唔會燒到過熟,食落好juicy,唔錯。甲羅燒呢度第一次食,真係好好食呀!啲蟹膏超鮮味,會連埋蛋一齊燒既,食落好夾呀個味道,簡直無叫錯!😋😋跟著再尼係燒鵝肝,比起平時係西餐廳食嘅唔同有啲分別,相對較脆,一串串咬落去就係,真係啖啖鵝肝☺️不過略嫌粉漿偏厚,如果薄少少就完美!跟住落嚟係燒茄子🍆,真係原條即燒熱辣辣,食落一樣咁惹味而且唔會乾,辣味配合得好恰當,係我最鍾意食嘅嘢,已經連續兩次都叫呢個,正!而大頭蝦真係大大隻超足料呀,手板咁大,我同朋友一人一隻,好滿足😝