2019-04-10
食完飯,同朋友想搵個地方坐底飲野,係朗豪坊商場的頂層13樓,有3-4間餐廳都有提供酒類飲品,環境微暗亦不會嘈雜,我地隨機揀左呢間餐廳,今晚閒日所以人流唔算多,感覺幾好幾舒服。我點左杯Long Island,由幾款主要的酒調成的cocktail,有vodka, rum, gin, tequila......酒味突出同酒精濃度較高,但非常易入口,女仕要慢慢飲飲,睇落好多冰,但飲到尾冰溶化岩岩好,而且飲到尾的味道冇點變淡,所以都幾抵飲。友人的Passion fruit + ginger,賣相好靚,我忘記左個名,但呢杯係mocktail,幾重薑味但只會微辣,酸酸甜甜好好飲,但無咩熱情果味。黑松露芝士薯條,超級大盤超抵食,好香的黑松露味不停飄出黎,薯條炸得好香脆熱辣辣,味道同口感都好好,不過芝士太少,只係個面有少少,如果再多點芝士就更好。
long island
passion fruit & ginger