餐廳: 花斑茶社 (淘大商場1期)
資訊:

哎吔,今日去咗間飲品店,正!首先,一杯招牌嘅宇治抹茶奶覆上滑溜溜嘅鮮奶,入口陣陣抹茶嘅苦香夾埋甘甜嘅紅豆,仲有得嗌多啲珍珠!珍珠Q彈唔膩,對我來講真係掂晒。再黎個荔枝玫瑰烏龍,嚴選嘅烏龍茶底,個玫瑰香呀,輕輕哋撲鼻而嚟,飲落去又唔會好似啲花茶咁係口裏留太耐。荔枝嘅自然香甜,喺玫瑰花香中游走,飲完身心都覺得舒暢。同埋呢,話你知,呢度有個完熟蘋果冰茶,選擇咗無糖四季春,解渴之餘又唔怕攝入太多糖分。蘋果肉粒粒清新,茶底又有種溫柔嘅甘甜,真喺飲得好開心。最後,你要試下佢哋嘅鳳梨綠茶,鳳梨粒粒酸甜清爽,加咗蜂蜜珍珠更加分,透心涼滋味,正所謂「夏天必備」!食完飲完之後,真係覺得開心。個店環境企理,店員態度好,仲有得慢慢揀飲品甜度。摘隻辣妹心水之選,無論天氣點,呢度總有一款係你嘅Pick。喂,唔試怎知?💁‍♂️🍹😉