2018-07-15 98 瀏覽
旺角站一落到底,就見到黃色「春風三月」門面,好sharp!呢期興飲奶蓋,係台灣仲排哂長龍,趁呢間旺角分店新開,拿拿林嚟飲番杯先😬奶蓋Baileys復刻紅茶 $34 (走冰、無糖)落完order等咗陣,就見到呢杯製成品,好大杯👍🏻呢度係用上新鮮泡嘅茶底,而且見到成個茶包喺入面,好重本!未撈埋d奶之前,試啖茶先,紅茶味清香,同埋走冰杯茶都凍凍地,好飲呀。頂頭嘅奶蓋,奶泡豐富,旁邊加咗少少鹽,面頭灑咗d玫瑰花碎,淨係個奶泡都好滑、帶少少鹹、又有d玫瑰清香;撈埋茶底變成奶茶,呢杯茶真係正!😋😋加上鍾意呢度有得揀,無糖啱晒我,咁樣先至飲到茶嘅鮮味。仲有,呢度啲珍珠好好食,Baileys味珍珠,本身有少少甜,硬度非常好,有咬口得嚟,唔係硬實實果隻感覺,i like it!

奶蓋Baileys復刻紅茶 $34 (走冰、無糖)

落完order等咗陣,就見到呢杯製成品,好大杯👍🏻

加上鍾意呢度有得揀,無糖啱晒我,咁樣先至飲到茶嘅鮮味。

2018-07-13
外賣自取