2024-01-31 526 瀏覽
由觀塘站行嚟唔遠(10分鐘內),餐廳睇落都幾大。上網落單,lunch set的選項都多,不過餐牌轉咗,同open rice上載的唔同。點咗2個主食、2杯飲品同tiramisu,每人~$180。牛柳沙律🥩🥗:沙律菜、牛油果等蔬菜都幾新鮮,仲有甜既士多啤梨🍓,南瓜🎃係煮過(烤過?),微暖;擺盤麻麻地,牛柳粒/條遮住曬其他蔬菜,個沙律汁另上會好啲(唔好放落隻碟度);味道清新,好食酸忌廉芝士焗薯🥔:好後悔~~嚟到賣相的確幾靚,但焗薯size細就不在話大,最大問題係佢有部分係變壞咗😱😱😱,啲薯肉變咗粉紅色,不過我冇complaint,因為尷尬的位係食到尾先發現😓食面頭時覺得薯仔啲味怪怪哋,有啲酸,仲以為係鋪面的酸忌廉同佢唔夾,而焗薯本身個texture都唔好,所以不以為然,以為係薯仔🥔品質差。最後,食到底就見到轉咗色,都肯定佢係變壞咗,估計係餐廳整咗一段時間賣唔出。焙茶燕麥奶☕:又靚又好飲,焙茶味濃,入口有少少焙茶粉粒,唯一爭啲係細杯,幾啖飲完開心果鮮奶🍵:淡綠色,顏色幾靚,冇影到相,但可能拉花失敗,個奶泡係有啲亂嚟的圓形Tiramisu:酒味濃,軟身,味道非常好;份量幾大,雖然lunchtim
由觀塘站行嚟唔遠(10分鐘內),餐廳睇落都幾大。

點咗2個主食、2杯飲品同tiramisu,每人~$180。

牛柳沙律

忌廉芝士焗薯

(主食加配)焙茶燕麥奶

Tiramisu:酒味濃,軟身,味道非常好;份量幾大,雖然lunchtime要$68,但想再食
Tiramisu

餐廳喺lunch hour都多客,有少少嘈,侍應兼顧唔到咁多檯,搵佢哋幫手有啲難度。食物不過不失(除咗焗薯😓😓😓),飲品非常好。lunch價格唔平,正常午餐主食+飲品~$130再加一,觀塘區應該有其他更好的選擇,不過個tiramisu係可以吸引到我再嚟~
2024-01-29
牛柳沙律