2017-07-15 568 瀏覽
之前成日見到好多ig post話呢間麻糬好q好食 終於今日去左朝拜食物方面價錢親民 貴就貴在飲品度😧《抹茶麻糬HKD12》炭烤麻糬絕對係台灣夜市名物 今次佢勝在口感夠q彈煙韌 軟硬度拿捏得好好 而且外層燒過有微脆 😍唔似有d舖頭整到軟淋淋 但係我覺得今次衰在冇乜抹茶味🌚btw因為係即點即燒 製作需時大約15分鐘,《黑糖抹茶麻糬HKD13》如上 不過加多左黑糖漿 我食到感覺係焦糖多d 味道麻麻🌚《抹茶拿鐵HKD28》這個不得了超級好味!!💕 做得香港人你都知唔少舖頭都係抹茶粉溝奶水就算架lah 呢杯拿鐵反而好重奶味 好清香仲有少少回甘tim😛有d d茉莉茶味??總之呢杯絕對值得回購 👍👍👍雖然有d貴《抹布奶茶HKD22》真.抹布 抹布奶茶的回感真的很抹布 奶茶方面算係奶茶店之中嘅中上 夠香濃 至於抹布啊 唔知抹布的定義是何物??口感想像好似係布丁裏夾雜一些chemical reaction後嗰d precipitation????冇乜抹茶味😳總結: 抹茶拿鐵必回購 不過有時掛住味道想飲 就又要我過海了 雖然旺角有分店
食物方面價錢親民 貴就貴在飲品度😧
《抹茶麻糬HKD12》