2021-01-06 58 瀏覽
🌕Hello 我係Moon🌕都好耐冇食過日本嘢啦,其實我好少去香港仔,只係朋友住喺嗰度所以去探下佢,😍去到午餐時間朋友就介紹我食呢一間日本野,😇佢話依間日本食店好抵食而且選擇好多!🤩我哋去到嘅時候都已經係點幾所以唔使排隊都已經好快坐低,🤣係用手機平台下單所以好方便,🥰午市套餐嘅重點係可以放題咁樣食佢嘅沙律吧或者飲品吧,😍所以價錢都幾平㗎!🤪我同朋友一人一個餐,😚朋友就係豬軟骨烏冬,😝而我就係食三文魚海膽飯,😛因為見面之前已經食咗少少野所以我就要咗小飯!😜落咗單之後我去咗沙律吧夾沙律,🤩除咗有沙律菜仲有粟米同埋蕃茄仔,🥳對於我依一個粟米控,簡直就係我嘅天堂!🤓飲品吧嗰度有沙冰,🤪估唔到除咗普通嘅汽水仲有咖啡朱古力同埋美祿沙冰,😍仲可以無限咁樣飲真係好正啊!😇美祿嘅味道估唔到做成沙冰都咁好味!😋好快就已經有得食,😍豬軟骨烏冬嘅湯底做得好好,😚而且烏冬嘅份量都幾足,😗我同朋友兩個share食都足夠,🤩豬軟骨好林係我鍾意嘅口感,😂三文魚海膽飯嘅三文魚全部都係厚切,☺️我好滿意呢度嘅三文魚,🥰好新鮮而且口感好正,因為係厚切😍!!另外我哋仲叫咗小食,係飯捲,😋呢度嘅飯捲好好味!😙我同朋友都好滿意呢度
🌕Hello 我係Moon🌕

落咗單之後我去咗沙律吧夾沙律,
好快就已經有得食,😍豬軟骨烏冬嘅湯底做得好好,
😋呢度嘅飯捲好好味!😙我同朋友都好滿意呢度嘅午市套餐,😋而且呢度嘅店員服務態度都好有禮貌!🥳
午市定食加$12就有一杯雪糕,
😝食完成個套餐再食一杯甜品感覺就為成個午餐畫上一個完美嘅句號!😜

🌕最後MoonMoon真係好滿意依度,🤩最令我驚喜就係飲品吧嘅沙冰,🥳因為真係好好味呀,我同朋友都約定左下次都要再嚟食🌕