2018-07-07
平日經過尖咀的美中鴨子,只係覺得好多喼同人係度排隊,講真,睇完都冇興趣試點知,今次同fd約吃飯,佢竟然提意呢間,咁好啦,唯有一放工衝過去攞位。。。。意外驚喜,6.30 到,有位,入到去至發現原來餐廳係好大,我地安排去好入的地方坐,有d迫,同隔離背頂背。。。等齊人的時候,我地見到附近的卡位有人走,立即問可唔可以轉枱。。。侍應見我地4個人,答應左望住個海境食,爽!!!等到7.30齊人叫餸,4個人,叫左蒜泥白肉,雞絲粉皮,蟲草花菜苗,小龍包,蒿荀,蠔餅,炸蟹,片皮鴨一隻,同雲吞鴨湯,講真,4個人,絕對要叫一隻,唔係唔夠食,咁多樣餸,雞絲粉皮,蠔餅可以唔叫,蠔餅粉多,唔夠脆,唔多揾到蠔仔,雞絲粉皮淡味,唔好浪費quota, 主功同鴨有關的菜。。。。