之前喺旺角行街已經留意到會開新嘅甜品舖,見到個名已經好吸引,估到都係食芋圓既甜品店,好期待幾時會開,今日出開旺角,就八卦過去睇吓開咗未,點知已經開始試業😍諗都冇諗就入咗去坐低🙈🙈-白雪椰汁初芋露 🥥 同平時食既椰汁芋頭有啲唔同,平時係全椰汁底,佢哋會加咗芋頭入去,變相唔會好稀,芋頭亦都唔會一大舊,整好咗一粒粒細細粒,配埋雲呢拿雪糕🍦,簡直係完美嘅配搭🤤🤤🤤-港式糖水(細) (ABC三項配搭) (三色芋圓、紫薯露🍠、白桃果凍🍑、仙草、芋泥、紅豆) 佢哋可以選擇大細之餘,可以自由配搭要三色芋圓或者係水果味嘅芋圓,之後仲可以揀底部要咩糖水,仲有要邊一款配料~ 本身都驚中伏,擔心紫薯露做底會杰撻撻,好彩食落都唔算伏,芋圓都整得好出色,真係食到有三款味道👍🏻 再加埋一大舊芋泥,食完真係又飽又滿足🥰🥰 下次再去嘅時候,等我試吓水果味嘅芋圓先(有草莓🍓、橙🍊、蜜瓜🍈、藍莓🫐、荔枝同柚子檸檬🍋),感覺幾特別🙈

-白雪椰汁初芋露 🥥

2021-11-10