2007-04-14
好失望,咁日開完工,漏夜趕去吃黑夜時段,九點多去到,哇,不得了,排了百多二百人,勁打蛇餅,但一場來到,算,照排。全店有二百多個位,但不是清場下入去的,加上見到有很多好多人的group入去,所以即使我們排140-150左右,都是有排等的。十點三左右,開始派籌,仍不代表入得,是等叫號碼,再分2人,4人飛咁去,大堂又係塞滿人,好侷好暈。我地等到十一點半先有得入。少一點堅持也不成,以為自己在飢饉30。不是樣樣半價的,只限壽司刺身卷物同飲品。壽司一般都幾好味,除了有個吞拿魚,勁難吃。由於做唔切的關係,坐迴轉檯是無意思的,因為無野放上去咁滯,有都唔知轉左幾耐,所以都係寫紙仔。飲品叫了一點醉,我的是分甘同味(cranberry + grapefruit,都唔好味,係無味)。後來在壽司欄上點了燒玉子,原來這是無特價的,好取巧環境一般,服務又唔得醒目。食到十二點半,都要last order 喇。最後係$146埋單。8碟壽司1碟小食2杯飲品,都ok啦。有部份壽司款唔值咁貴,因普遍亦細件。不過排咁耐,又限人minimum charge $ 60 (未計加一前,即係你要計自己未加一吃倒$120),但加一就係跟
不是樣樣半價的,只限壽司刺身卷物同飲品。
壽司一般都幾好味,除了有個吞拿魚,勁難吃。
後來在壽司欄上點了燒玉子,原來這是無特價的,好取巧
環境一般,服務又唔得醒目。
不過排咁耐,又限人minimum charge $ 60 (未計加一前,即係你要計自己未加一吃倒$120),但加一就係跟原價,好取巧亦唔得大方。根本不值得排咁耐(2小時>_<)
唔駛比錢都唔會再來。食同類的,寧願去峰壽司或金太郎。