2018-04-21
今日係值得慶祝嘅日子,因為今日終於交左份畢業論文啊👩🎓 本身諗住今日要做到好夜,所以無expect出街食飯,但估唔到順利完成,點都要出街食返餐好嘅,朋友話pantry嘅pancake超正,一定要試喎,好喇,即本試下係咪咁跨張我地六點半左右去到,雖然唔洗排隊,但估唔到入面已經坐得七、八成,我地兩個人,好幸運地可以坐到窗邊位一坐底,服務員好迅速地為我們斟上暖水,呢度係用平板電腦落order嘅,服務員亦教我地點樣用,仲提示我地,如果唔想甜品咁快上,可以食maincourse食到七七八八,先再落order,好貼心喔電子落單有樣野好,就係有圖有真相,每款食物都有相睇,可以慢慢揀到啱為止我地叫左個小食,crisply wrapped prawn, 係類似炸蝦米春卷咁,賣相十分精緻,蝦炸到脆卜卜,配埋啲泰式甜酸醬,好開胃Maincourse就叫左個燒牛肉pizza,係廚師推介嫁,落左order唔洗10分鐘就上枱,好有效率,我同個friend都估唔到個pizza咁大個,上面佈滿燒牛肉、雞肉同埋辣肉腸等等,pizza底係手工做,不厚不薄啱啱好,就算食埋條邊都唔會膩,牛肉嫩淋,配埋火箭菜,正啊我地貪得意
Crisply wrapped prawn
Meat Gourmet
我地貪得意,仲叫多左個mac&cheese,呢個要襯熱食,芝士拉絲,包勻每粒通粉,不錯啊
Mac & Cheese
好喇,到今日嘅主角喇,menu話要預返30分鐘,但我地落order後,唔洗15分鐘就到左了,好彩我地已經食哂啲主食,如果唔係張枱實擺唔哂
老實講,我今日係第一次食厚pancake炸,雖然係香港都興左好耐,但一黎我覺得貴喇,二黎好似好港女咁,所以一直都無試過,一上枱,我已經聞到淡淡嘅pancake香,呢款係配糖漿嘅,但個人認為就咁食都已經好好味,食落鬆軟又不會太甜,呢個我俾100分
The Pantry’s Pancake
今餐真係食得超超超開心,我唔算甜品控,但今日遇到the Pantry’s pancake,真係令我對厚pancake改觀,衣家睇返相,都好想再食
如果你鐘意食厚pancake嘅,一定要黎試!
如果你未食過厚pancake嘅,就更加要黎試!絕對有驚喜的