2016-03-29 1924 瀏覽
係九龍塘行街,到lunch時間,想食午餐又想食甜品。佢有Lunch Set全部都係$98,有前菜同一個主菜;要咖啡或茶要加$20,甜品要加$30。我前菜同男朋友都叫左田園雜菜湯,佢完全冇用蕃茄醬沖出黎既果種感覺;而係好文青好清淡既感覺,好味 而我主菜就叫左和牛芝士漢堡,哩個漢堡真係另我喜出望外!佢既面包想覺有去烘左,中間一塊大大塊的和牛(經絞碎)加上芝士同埋煙肉,仲有少少蕃茄粒,岩晒食肉獸。和牛同煙肉都好香口,芝士都好香,整體食落去真係好正  仲有薯條,佢係粗薯條,炸得岩岩好,唔會太過火都唔會炸得唔夠,咬落去外表脆,但入面又食到未炸到既藉仔。最喜歡既係佢既蕃茄醬,食落去唔係出面果d一支支蕃茄醬倒出來既蕃茄醬。佢既味道未到話係自己做既蕃茄醬,但食落去既味道唔會好實,而係有小小清新既蕃茄味道。男朋友既主菜係泰式銀鱈魚柳意大利面,一上台既時候男朋友仲以為佢上錯左,因為完全冇魚柳既身影。問左餐廳的waiter佢話魚柳已經絞碎左係醬入面。男朋友即刻down左 而且男朋友話冇魚味,好似肉醬意粉 我地加多左杯lemongrass tea,不過不失,就是lemongrass tea既味道。最後
係九龍塘行街,到lunch時間,想食午餐又想食甜品

而且男朋友話冇魚味,好似肉醬意粉
最後仲食埋個mixed berry crepe cake。哩個cake又係令我眼前一亮,點的時候以為佢係偏甜既cake,因為通常mixed berry都係甜既。但係估唔到佢既mixed berry係酸架,仲要係好酸果隻,對於我哩類中意食酸既人黎講簡直係正正正。而且蛋糕整體上都唔會太甜,食左成件都唔會感覺好漏,要注意既係蛋糕都幾重奶味。對於唔中意食酸既人黎講,哩個蛋糕就未必岩食,因為男朋友食入面既berry既時候係面容扭曲左
2016-03-24