2022-01-10
津城 名廚點心 位於鴨脷洲海怡半島海怡西廣場地下G39A號舖 食完可以行下outlet開餐—————————🐷臘味糯米飯 - 細細碗成個飯面都滿晒櫻花蝦,臘腸臘肉蝦米落得好多,啖啖飯都會食到,飯軟糯唔過爛👍🏻—————————🐷陳年花雕小籠包 - 一籠3隻,真係有花雕味,皮簿多湯👍🏻👍🏻—————————🐷潮洲蒸粉果 - 滿晒餡,滿足👍🏻—————————🦐木魚絲百花釀茄子🍆 - 汁咸左少少,不過平時好吸油嘅茄子,呢到完全無成口油嘅感覺,加上彈牙蝦膠,非常正👍🏻—————————🐷雪山叉燒包 - 又係一碟3個, 熱焫焫食,麵包軟熟,叉燒餡咸咸甜甜,細細個啱啱好👍🏻👍🏻—————————芝士蘿蔔千絲酥 - 芝士蓋過蘿蔔味,個人喜歡無芝士—————————五柳脆雲吞 - 好懷舊,好好味,唔係好多酒樓有,炸脆雲吞沾上酸酸甜甜螢光橙色汁,又脆又開胃👍🏻👍🏻—————————家鄉咸水角 - 又係懷舊野,正常咸水角埋單$393
開餐
—————————
🐷潮洲蒸粉果 - 滿晒餡,滿足👍🏻
—————————
芝士蘿蔔千絲酥 - 芝士蓋過蘿蔔味,個人喜歡無芝士
—————————
家鄉咸水角 - 又係懷舊野,正常咸水角
埋單$393