我同兩個朋友過年前去食,諗住係九龍城名店啦,點知食到一肚氣,因為要投訴上食環署,依家先寫食評俾大家睇:我地三人食左一碟馬拉盞通菜,燴飯同芒果冰都算係咁,响九龍城水平算普通啦…同朋友傾傾下計時,有隻小強由天而降,落响餐檯度!! 我朋友即將時大叫,成間餐廳都聽到! 情況甚恐怖!! (sorry我地太驚冇影相)個經理出嚟踩死隻小強,又話冇事喇,俾我地平啲同送甜品。嗱,其實我朋友都算數啦,但臨走我影相時佢話:「可唔可以唔post呀?我地都有滅蟲嘅」老實講,佢咁樣想平息件事我先嬲,依家食店衛生有問題喎! 仲想平息件事?我搵左食環署投訴,衛生督察羅生俾電話我,話已經上門檢查同口頭警告,檔案編號係20170103xx, 呢間食店入左食環署記錄喇。如果大家入到去, 希望以後冇天降小強啦~應該話,仲去食唔係啩?

2017-01-18