2020-11-21
無得去旅行,就唯有食下韓燒解下鄉愁😆呢間位於旺角嘅韓燒店,裝潢用心,一入到去就已經覺得自己去左首爾一樣,而且好有feel!另外餐廳座位夠曬闊落,枱與枱之間隔得好開,夠曬私隱度,傾計啱曬~講下食物先~韓燒黎講,呢度都算幾正宗,因為有好多韓式泡菜同配菜,仲有生菜提供俾客人加埋烤肉一齊食~😍泡菜爽、甜、辣;豆芽沙律清新;醃蘿蔔酸酸甜甜;醃青瓜爽脆!一啖烤肉,一啖配菜,可以解膩喔~仲有最最最重要係有爐邊蛋!😍一邊有芝士,一邊有泡菜😙雙重滋味~護心肉呢度最出名就係食護心肉,我地點左🐷嘅護心肉,感覺有啲似食緊豬頸肉,肉味濃,有啲似食緊牛肉喔~而且肉汁豐富,果然係招牌菜!😍牛肉眼扒油花分佈均勻,有入口即溶嘅感覺🤤而且牛肉味幾濃,唔會淨係得個淋字!不錯不錯~辣魷魚味道偏甜,無想像中咁辣!原本以為啲魷魚燒完之後會好硬,但呢度啲魷魚燒過之後肉質都保持到係柔軟狀態~好食😍石鍋吞拿魚拌飯呢個拌飯好好食,唔同一般食到嘅石頭鍋飯😆拌飯落左沙律醬、飛魚子同紫菜,呢幾樣嘢同吞拿魚出奇地夾呀,撈埋啲飯一齊食,熱辣辣,真心正~仲有飯焦添!飲品:芒果梳打 & 西柚梳打兩款飲品都好解渴!芒果香甜,西柚酸甜醒胃,各有特色,但同
護心肉
牛肉眼扒
辣魷魚
石鍋吞拿魚拌飯
飲品:芒果梳打 & 西柚梳打
兩款飲品都好解渴!芒果香甜,西柚酸甜醒胃,各有特色,但同樣同烤肉係perfect match!
如果想食韓燒的話,呢間的確係一個唔錯嘅選擇喔~😆