2021-09-11
作為港女既我係超鍾意定時定候去d酒店到hightea打卡!不過暑假多左好多一家大細去酒店玩所以令到我想hightea都要另尋新地方!今日朋友仔帶我去左呢間位於中上環既餐廳🍴雖然地點有點唔就腳,但勝在裝修優美!擺設有好多潮流裝置,絕對係一個打卡好去處📷而呢到既teaset 係新推出,價錢亦相當吸引!只需$298 for two 👫一盤精緻既tea set好快就送到面前!而店員亦有簡單介紹各樣茶點既特色!咸點:牛油果蕃茄香辣蝦杯 - 辣得黎好開胃墨西哥辣雞酥 - 少少辣配上脆酥皮好咬感煙三文青瓜文治 - 配搭簡單但造型精美迷你烤粟米煙肉蛋批 - 粟米脆口又甜羅蕃茄泡沫配西瓜 - 原來上面既蝴蝶食得嫁,而蕃茄泡沫酸酸地配上西瓜感覺幾新奇!盤上其他既花都係食得嫁!女仔拎黎影相一流👍🏻甜點:英式鬆餅配奶油及果醬 - 果醬有無花果同rosemary,奶油好creamy!而兩個果醬好新鮮同埋有果肉!迷你泡芙組合 - 一口份量得意好味馬卡龍 - 都係mini size 好睇又好味法式小糕點 - 兩條手指餅既造型但係係蛋糕飲品:蜜樹、蜜橘、柳丁草本茶🫖一個小壼子倒進一個小杯子,顏色係粉粉的!味道亦不錯呀
今日朋友仔帶我去左呢間位於中上環既餐廳
迷你泡芙組合 - 一口份量得意好味
馬卡龍 - 都係mini size 好睇又好味
法式小糕點 - 兩條手指餅既造型但係係蛋糕
飲品:
蜜樹、蜜橘、柳丁草本茶🫖
一個小壼子倒進一個小杯子,顏色係粉粉的!味道亦不錯呀!
可樂 - 男士解渴恩物
最後仲有好甜又滑既朱古力&扭紋雪糕作為終結🍦