2018-09-14 32 瀏覽
旺角一間雞煲都好出名,喺旺角同油麻地中間位置,總共有兩層,最近好似推出左個陸陸海鮮套餐,可以食雞煲同埋豐富海鮮,以及豐富嘅配菜等等。每位$298 ,份量真係多到不得了!一開始就食咗雞煲先,我哋揀咗少少辣,都算幾入味嘅,而且好多芫荽等配料,令到成個雞煲更加豐富。食完之後就到龍蝦湯,成個煲都要換咗,啲龍蝦味道都幾香濃,所以留意番佢真係落足料,如果海鮮敏感嘅話就要避免啦。海鮮火鍋拼盤,好似大抽獎,睇下最近有啲咩係新鮮嘅就會攞出嚟比客人享用。(鮑魚, 帶子, 象拔蚌仔, 廣島蠔, 蟶子, 蜆, 海蝦, 魚片, 魷魚, 肉蟹) 不設指定我哋呢個拼盤份量都好充足架!一人一件永不落空!鮑魚就夠晒新鮮,仲識郁。帶子都好彈性鮮甜。海蝦仲有分兩個size,真係夠晒多元化了。最特色一定要講下個肉蟹,佢除咗多肉之外,最主要係中間有超級多膏,見到都吸引,食落去味道都好香濃!陸陸雞煲呢一個海鮮套餐仲有好多其他唔係海鮮嘅嘢食,包保你食到飽,分分鐘食唔晒要打包(除非你係大胃王食得晒)頂級牛肩胛, 豚肉牛肩胛同埋豚肉都分量十足,質素唔錯顏色分部都幾均勻。手打蝦丸, 墨丸, 魚皮餃, 雲吞, 水餃, 白菜豬肉餃, 韓式泡

頂級牛肩胛, 豚肉
牛肩胛同埋豚肉都分量十足,質素唔錯顏色分部都幾均勻。

手打蝦丸, 墨丸, 魚皮餃, 雲吞, 水餃, 白菜豬肉餃, 韓式泡菜餃
好多唔同嘅丸同埋餃子,質素都幾好架!特別係手打類別嘅丸口感彈牙調味適中;唔同嘅餃子都有唔同嘅特色味道。

自家炸響鈴, 炸魚皮
呢兩個我哋係咁食!因為炸響鈴係自家製,口感特別豐厚。炸魚皮鹹香十足但係亦都非常適合香港人口味。

鮮菜籃有好多款唔同嘅蔬菜,包括唐蒿、娃娃菜等等,仲有一個係雜菌籃,有超多款唔同嘅菇,不過一般食到呢度其實已經飽晒,如果真係食唔晒可以打包架!

仲有送嘅甜品真係好得意,估唔到新關真係可以食到成個西瓜冰咁,清涼夏日必備。仲有綠茶雪米糍,食完唔使再出去食甜品